KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Špageti alla puttanesca

| Autor: Glas Istre
(Unsplash)

(Unsplash)


Originalni spaghetti alla puttanesca dolaze iz Italije, točnije Napulja, a oduševit će vas svojim sastojcima: masline, inćuni, kapari i pelati čine savršen umak za lagani ručak ili brzu večeru, kad nemate vremena za pripremu kompliciranih jela.

  • 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 4 režnja češnjaka, oguljena i tanko nasjeckana
  • 3-4 nasjeckana fileta inćuna
  • 2 žlice kapara
  • ¼ žličice crvene paprike
  • 1/3 šalice (40 g) nasjeckanih crnih maslina
  • 1 ¾ šalice pelata
  • 1 ½ žlice passate
  • 200 g špageta (ili tjestenine po izboru)

Priprema:

1. Pripremite umak tako što ćete u veći, širi lonac staviti maslinovo ulje, češnjak i nasjeckane inćune. Zagrijte na srednje jakoj vatri često miješajući dok inćuni ne omekšaju, otprilike 2 minute. U međuvremenu, u većem loncu stavite grijati vodu za tjesteninu.

2. U umak dodajte masline, kapare i crvenu papriku, miješajte jednu minutu, a zatim dodajte pelate i passatu. Nastavite kuhati često miješajući, sve dok se umak malo ne zgusne i dobije tamnocrvenu boju. Maknite s vatre.

3. Kad voda za tjesteninu počne ključati, ubacite špagete i kuhajte dok ne bude al dente. Netom prije nego što je tjestenina gotova, podgrijte umak. Ocijedite tjesteninu, pustite sa strane malo vode u kojoj se kuhala. Tjesteninu prebacite u umak koji se grije i dodajte 1-2 žlice vode u kojoj se tjestenina kuhala, miješajući dok se ne zagrije.

Izvor: Novi list

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini