KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: SLASNA PILETINA u umaku od limuna, češnjaka i maslaca

| Autor: Glas Istre
ilustracija

ilustracija


Sastojci:

5 pilećih zabataka

½ žličice papra

50 g maslaca

100 ml pilećeg temeljca

2 režnja češnjaka

Sok jednog limuna

Sol

 Priprema:

Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva. Začiniti piletinu paprom i soli i peći na papiru za pečenje pola sata. Posljednjih pet minuta pojačati temperaturu na 200 stupnjeva kako bi korica postala hrskava.

U tavici rastopiti maslac i nekoliko minuta miješati, sve dok ne poprimi smećkastu boju.

Uliti temeljac, dodaj nasjeckani češnjak i sok jednog limuna. Po želji ubaciti i nekoliko kriški limuna.

Izvaditi piletinu iz pećnice, ubaciti je u tavu s umakom i pustiti da krčka još nekoliko minuta.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter