Ilustracija (Foto: Pexels)
Užurbani ritam života često nam je izlika da preskočimo kuhanje ručka. Ipak, to nije razlog za odustati od zdrave i ukusne prehrane - stoga vam danas donosimo brzinski recept za ukusan lagani ručak.
Sastojci za 3 osobe:
Priprema
Gljive očistite i izrežite na tanke rezance.
Kapulu nasjeckajte na sitno, pa dinstajte u dubljoj tavi dok ne dobije zlatnu boju, pa dodajte sitno sjeckani češnjak i dinstajte još minutu - dvije, pa dodati nasjeckane gljive i dinstati dok ne uvenu i puste vodu, pa maknuti s vatre.
U drugoj tavi ili loncu na vrućem ulju kratko popržiti rižu neprestano miješajući. Dodati jušni temeljac, poklopiti loncem i smanjiti vatru na srednje jaku. Pustiti da riža malo upije temeljac (3-4 minute), pa dodati gljive i lagano promiješati da se sve sjedini.
Poklopiti i smanjiti vatru na najnižu temperaturu, i kuhati poklopljeno uz povremeno miješanje još 20-ak minuta, dok se sva tekućina na upije.
Servirati toplo, po želji možete posuti ribanim parmezanom.
Dobar tek!