KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Rižoto s gljivama - brzinski recept za ukusan lagani ručak

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Foto: Pexels)

Ilustracija (Foto: Pexels)


Užurbani ritam života često nam je izlika da preskočimo kuhanje ručka. Ipak, to nije razlog za odustati od zdrave i ukusne prehrane - stoga vam danas donosimo brzinski recept za ukusan lagani ručak.

Sastojci za 3 osobe:

  • 500 g gljiva
  • 1 kapula
  • 4 češnja češnjaka
  • sol
  • papar
  • 3 male šalice od kave riže
  • 3 dcl jušnog temeljca

Priprema

Gljive očistite i izrežite na tanke rezance.

Kapulu nasjeckajte na sitno, pa dinstajte u dubljoj tavi dok ne dobije zlatnu boju, pa dodajte sitno sjeckani češnjak i dinstajte još minutu - dvije, pa dodati nasjeckane gljive i dinstati dok ne uvenu i puste vodu, pa maknuti s vatre.

U drugoj tavi ili loncu na vrućem ulju kratko popržiti rižu neprestano miješajući. Dodati jušni temeljac, poklopiti loncem i smanjiti vatru na srednje jaku. Pustiti da riža malo upije temeljac (3-4 minute), pa dodati gljive i lagano promiješati da se sve sjedini.

Poklopiti i smanjiti vatru na najnižu temperaturu, i kuhati poklopljeno uz povremeno miješanje još 20-ak minuta, dok se sva tekućina na upije.

Servirati toplo, po želji možete posuti ribanim parmezanom.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter