Ilustracija (Pixabay.com)
Crveni radić svojim osebujnim gorkim okusom prava je poslastica koja svakoj salati daje poseban štih.
Ako želite isprobati crveni radić u nešto drukčijem izdanju, možete ga kombinirati s rižom.
Ovo jelo je vrlo jednostavno za pripremu, a i sastojci su pristupačne cijene.
Savjet: Ako želite da crveni radić ostane hrskav, onda ga dodajte tek pri kraju kuhanja riže.
Sastojci za četiri osobe:
Priprema:
Skuhajte litru povrtnog jušnog temeljca, a za to vrijeme narežite radić na trakice.
U dublju tavu ili lonac na malo ulja izdinstajte na sitno narezanu kapulu i dodajte na sitno narezanu pancetu.
Kad kapula dobije zlatnu boju, na to ubacite šalicu riže i malo popržite.
Dodajte 1 dcl crnog vina i dinstajte dok vino ne ishlapi.
Kad vino ishlapi, počnite dodavati narezani crveni radić, podlijevajte s povrtnim jušnim temeljcem te dinstajte na laganoj vatri uz povremeno miješanje.
Kad ste ubacili sav radić i smjesa je postala kompaktna, dodajte kockicu maslaca, ribani parmezan i malo vrhnja za kuhanje.
Dinstajte još malo da dobijete kremastu smjesu.
Maknite s vatre i pustite da odstoji par minuta, te servirajte na tanjure. Po želji možete dodati još ribanog parmezana.
Dobar tek!