KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Riža sa crvenim radićem i pancetom - jednostavan recept za profinjeni gurmanski užitak

| Autor: Tea TIDIĆ
Ilustracija (Pixabay.com)

Ilustracija (Pixabay.com)


Crveni radić svojim osebujnim gorkim okusom prava je poslastica koja svakoj salati daje poseban štih.

Ako želite isprobati crveni radić u nešto drukčijem izdanju, možete ga kombinirati s rižom.

Ovo jelo je vrlo jednostavno za pripremu, a i sastojci su pristupačne cijene.

Savjet: Ako želite da crveni radić ostane hrskav, onda ga dodajte tek pri kraju kuhanja riže.

 

Sastojci za četiri osobe:

  • - 150 g pancete izrezana na kockice ili trakice
  • - velika šalica riže
  • - 1 dcl crnog vina
  • - 2 glavice kapule
  • - glavica crvenog radića
  • - vrhnje za kuhanje
  • - 1 vrećica ribanog parmezana
  • - 1 l povrtnog jušnog temeljca
  • - sol
  • - papar

 

Priprema:

Skuhajte litru povrtnog jušnog temeljca, a za to vrijeme narežite radić na trakice.

U dublju tavu ili lonac na malo ulja izdinstajte na sitno narezanu kapulu i dodajte na sitno narezanu pancetu.

Kad kapula dobije zlatnu boju, na to ubacite šalicu riže i malo popržite.

Dodajte 1 dcl crnog vina i dinstajte dok vino ne ishlapi.

Kad vino ishlapi, počnite dodavati narezani crveni radić, podlijevajte s povrtnim jušnim temeljcem te dinstajte na laganoj vatri uz povremeno miješanje.

Kad ste ubacili sav radić i smjesa je postala kompaktna, dodajte kockicu maslaca, ribani parmezan i malo vrhnja za kuhanje.

Dinstajte još malo da dobijete kremastu smjesu.

Maknite s vatre i pustite da odstoji par minuta, te servirajte na tanjure. Po želji možete dodati još ribanog parmezana.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter