KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Purica na malo drukčiji način - s narančom

ilustracija

ilustracija


Sastojci:

1 purica (2 kg)

2 žlice Vegete

Za premazivanje i nadjev

80 g cvjetnog meda

3 žlice octa

3 žlice ulja

pola naranče

2 poriluka

50 ml vruće vode

Za prilog

150 griže

500 ml vode

2 žličice Vegete

60 g naribanog parmezana

1 jaje

½ žličice đumbira

2 žlice nasjeckanog peršina

1-2 žlice krušnih mrvica

100 g sira edamera narezanog na kockice

ulje za prženje

Za umak

½ žličice đumbira

papar

2-3 žlice bijelog vina

1-2 žličice Gussnela Dolcela

50-100 ml vode

Priprema:

Puricu očistite, operite, a zatim natrljajte vegetom izvana i iznutra. U manjoj zdjelici pomiješajte med, ocat i žlicu ulja. U utrobu stavite pola naranče, očišćeni poriluk, i to samo bijeli dio.

Na nauljeni pleh stavite puricu i podlijte vrućom vodom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 190°C oko sat vremena. Nakon toga puricu premažite dijelom pripremljene mješavine meda, octa i ulja. Puricu pecite podlijevajući vodom, a tijekom pečenja premažite preostalom mješavinom i pecite dok meso ne omekša.

Rižu stavite u kipuću vodu, dodajte vegetu i kuhajte na laganoj vatri oko 15 minuta. Maknite s vatre i malo ohladite.

Dodajte naribani parmezan, razmućeno jaje, đumbir, peršin, 1-2 žlice krušnih mrvica i sve dobro izmiješajte. Rukom oblikujte male kuglice, a u sredinu svake stavite kockicu sira. Kuglice od riže uvaljajte u krušne mrvice i pržite u dubokom ulju dok ne postanu svijetložute.

Pečenu puricu izvadite iz pleha, a suvišnu masnoću ocijedite.

Umak od pečenja izlijte u manju posudu, dodajte đumbir, papar, vino i Gussnel razmućen u vodi. Zajedno kuhajte 1-2 minute uz stalno miješanje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter