KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Puding kolač s breskvama

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (foto Pixabay)

Ilustracija (foto Pixabay)


Izvrstan klač koji se lako napravi od prhkog tijesta s pudingom od vanilije i breskvama.

Sastojci: 

Tijesto

  • 250 grama glatkog brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • 125 grama margarina
  • 50 g šećera
  • 1 jaje

Nadjev

  • 800 ml mlijeka
  • 2 praška za puding s okusom vanilije
  • 60 grama šećera
  • 1 velika konzerva kompota od breskvi

Priprema:

Brašno, margarin, šećer, prašak za pecivo i jaje pomiješajte zajedno u velikoj zdjeli i zamijesite glatko tijesto. Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku pola sata. Dok se tijesto odmara pripremite kremu od vanilije.

Puding pomiješajte sa šećerom i malo mlijeka pa zakuhajte u ostatku mlijeka. Ostavite ga sa strane da se malo ohladi, ali prekrijte ga prozirnom folijom da se ne stvori korica.

Breskve narežite na kockice i dobro ocijedite. Tijesto razvaljajte i obložite njime namašćen i dobro pobrašnjen kalup za torte. Neka tijesto bude malo uzdignuto i uz rubove stranice. Premažite tijesto mlakom kremom od vanilije, a po vrhu posložite komadiće breskvi.

Kolač pecite 30 minuta na temperaturi od 160 °C. Prije posluživanja kolač dobro ohladite.

(Izvor: Slatkisvijet.com)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter