Ilustracija (foto Pixabay)
Izvrstan klač koji se lako napravi od prhkog tijesta s pudingom od vanilije i breskvama.
Sastojci:
Tijesto
Nadjev
Priprema:
Brašno, margarin, šećer, prašak za pecivo i jaje pomiješajte zajedno u velikoj zdjeli i zamijesite glatko tijesto. Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku pola sata. Dok se tijesto odmara pripremite kremu od vanilije.
Puding pomiješajte sa šećerom i malo mlijeka pa zakuhajte u ostatku mlijeka. Ostavite ga sa strane da se malo ohladi, ali prekrijte ga prozirnom folijom da se ne stvori korica.
Breskve narežite na kockice i dobro ocijedite. Tijesto razvaljajte i obložite njime namašćen i dobro pobrašnjen kalup za torte. Neka tijesto bude malo uzdignuto i uz rubove stranice. Premažite tijesto mlakom kremom od vanilije, a po vrhu posložite komadiće breskvi.
Kolač pecite 30 minuta na temperaturi od 160 °C. Prije posluživanja kolač dobro ohladite.
(Izvor: Slatkisvijet.com)