Sastojci:
1,3 kg purećih prsa (u komadu)
1 žlica dijon senfa
1 žlica muštarde (senf s grubo mljevenim zrnom gorušice)
crni papar mljeveni
sol
100 ml suhog bijelog vina ili 50 ml vermoutha
30 gr maslaca
300 ml slatkog vrhnja
2-3 jabuke
2-3 kruške
50 ml ulja
1 žlica Vegete
Priprema:
Puretinu marinirajte - premažite meso mješavinom senfa i Vegete. Ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi oko dva sata.
Kada odstoji, u posudu za pečenje stavite ulje, marinirana pureća prsa te ih malo popaprite i pecite u pećnici ugrijanoj na 180°C oko 90 minuta. Za vrijeme pečenja povremeno zalijevajte s malo vode, a pred kraj zalijte vinom ili vermouthom.
Za umak u tavi zagrijte maslac, dodajte jabuke i kruške koje ste ogulili i narezali na ploške, kratko pecite, dodajte vrhnje, senf koji ste pokupili s površine mesa i sok od pečenja. Nakon toga smanjite temperaturu i umak lagano kuhajte 5-10 minuta. Po potrebi dodatno začinite paprom i solju pa sve to prelijte preko narezanog mesa. Puricu poslužite toplu s kuhanim širokim rezancima ili rižom.