KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA Pečena purica sa senfom u umaku od krušaka i jabuka. Pokušajte, nije teško!

| Autor: Portal Glas Istre

Sastojci:

1,3 kg purećih prsa (u komadu)

1 žlica dijon senfa

1 žlica muštarde (senf s grubo mljevenim zrnom gorušice)

crni papar mljeveni

sol

100 ml suhog bijelog vina ili 50 ml vermoutha

30 gr maslaca

300 ml slatkog vrhnja

2-3 jabuke

2-3 kruške

50 ml ulja

1 žlica Vegete

Priprema:

Puretinu marinirajte - premažite meso mješavinom senfa i Vegete. Ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi oko dva sata.

Kada odstoji, u posudu za pečenje stavite ulje, marinirana pureća prsa te ih malo popaprite i pecite u pećnici ugrijanoj na 180°C oko 90 minuta. Za vrijeme pečenja povremeno zalijevajte s malo vode, a pred kraj zalijte vinom ili vermouthom.

Za umak u tavi zagrijte maslac, dodajte jabuke i kruške koje ste ogulili i narezali na ploške, kratko pecite, dodajte vrhnje, senf koji ste pokupili s površine mesa i sok od pečenja. Nakon toga smanjite temperaturu i umak lagano kuhajte 5-10 minuta. Po potrebi dodatno začinite paprom i solju pa sve to prelijte preko narezanog mesa. Puricu poslužite toplu s kuhanim širokim rezancima ili rižom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter