Vinegret od bobica ovu salatu će, prema riječima autorice, odvesti na novu razinu.
S bloga Liz Winter Wellness stiže nam ideja za fantastičnu ljetnu salatu. Špinat, nektarine, kremasti avokado i svježe jagode odlična su formula za osvježenje u ove dane visokih temperatura kada se malo kome kuha.
Vinegret od bobica ovu salatu će, prema riječima autorice, odvesti na novu razinu. Svježe jagode, bosiljak, ocat od crvenog vina i zdravo ulje avokada brzo se uklapaju u svijetlo ružičasti, tanki i blago slatki vinegret. Winters piše da se može držati u hladnjaku do deset dana.
Što vam je potrebno za salatu?
Glavni sastojci su šest šalica špinata i otprilike 500 grama jagoda. Dodajte dvije male nektarine i polovicu malog crvenog luka. Okus će upotpuniti i jedan avokado, te četvrtina šalice sjemenki od bundeve. Sve potrebne namirnice operite, a zatim narežite na tanke komadiće.
U veliku zdjelu prvo stavite šest šalica špinata, a zatim jagode, nektarine, luk i avokado. Pospite sa bundevinim sjemenkama, a u trenutku prije samog serviranja - polijte s vinegretom.
Vinegret od bobica
Za ovaj preljev će vam prije svega trebati dobar blender, kaže Winters. Od sastojaka je potrebno otprilike četiri jagode srednje veličine i šest do osam listova bosiljka. Zatim dvije čajne žličice crvenog vinskog octa, četvrtina šalice ulja od avokada i jedna žličica meda. Sve ćete začiniti s pola čajne žličice soli i malo (1/4) papra.
Izrežite listiće bosiljka i jagode, te sve sastojke zajedno stavite u blender i "miksajte" dok ne dobijete glatku teksturu. Vinegret pospite po salati i voila! Imate idealno ljetno osvježenje na tanjuru.
Dobar tek!