kuhajte s Gasom istre

Recept dana: Ne bacajte stari kruh. Pripremite od njega odličan prilog

Okruglice od starog kruha (Pixabay)

Okruglice od starog kruha (Pixabay)


Kruh je postao preskup da bi se bacao. Ukoliko vam ostane od prethodnih dana mogao bi se iskoristiti na niz načina. Osim prženica za doručak od starog se kruha može pripremiti juha panada, bruskete, okruglice i još mnoga druga jela. Okruglice su odličan prilog za meso u umaku, primjerice juneće šnicle.

Sastojci:

Oko 300 g kruha

malo pancete

2 jaja

peršin

sol

4 dcl mlijeka

Postupak: 

Kruhu narežemo na kockice i popržimo na malo ulja da dobiju laganu koricu od prženja.

Istučemo dva jaja. Kockice kruha dodamo jajima.

Na sitne kockice narežemo pancetu i peršin. Sve dodamo u kruh i sve dobro promiješamo.

Zagrijemo mlijeko skoro do vrenja i dodamo ga u smjesu. Kruh mora upiti mlijeko, tako da sad puštamo cijelu smjesu da se sve ujedini i da se mlijeko prohladi.

Nakon što se smjesa ohladila, ako je potrebno dodamo malo brašna, tako da možemo formirati okruglice. Slažemo ih na pripremljenu površinu, dasku za rezanje ili tanjur.

Zakuhamo slanu vodu pa u nju dodajemo kendle. Knedle su kuhane, kada isplivaju na površinu. Izvadimo ih na pripremljeni tanjur, te zakuhamo ostale knedle. Od ove smjese ispalo je 12 knedli. Poslužimo ih sa mesom u umaku.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini