Ilustracija (Pixabay)
Neke jednostavne recepture uvijek oduševljavaju koliko su fine - a definitivno nema boljeg od toplog, upravo pečenog domaćeg kruha. Ovoga puta donosimo recept za superfine, domaće, mekane lepinje, a za njihovu pripremu vam treba - svega 15-ak minuta.
Sastojci:
- 500 g brašna
- 350 ml grčkog jogurta
- 1 žlica sode bikarbone
- 1 dcl mlijeka
- 1 žlica soli
- 1 žlica šećera
- sezam
Priprema:
U dubljoj posudi pomiješajte brašno, sodu bikarbonu, šećer i sol, pa dodajte jogurt i mlijeko i umijesite tijesto te pustite da odmori bar pola sata.
Nakon toga premijesite tijesto i razvaljajte ga u obliku valjka, pa isjecite više komada tijesta.
Svaki od tih komada tijesta opet prepolovite, i napravite male loptice.
Tako oblikovane loptice tijesta premažite maslinovim uljem, i malo zarežite nožem po vrhu. Pospite sezamom, i poslažite ih u pleh na papir za pečenje.
Pecite 15 minuta na 200 stupnjeva.
Možete ih servirati uz ćevape, pljeskavicu ili jednostavno napraviti sendvič.
Dobar tek!