KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Napravite superfine mekane DOMAĆE LEPINJE - za samo 15 minuta!

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Neke jednostavne recepture uvijek oduševljavaju koliko su fine - a definitivno nema boljeg od toplog, upravo pečenog domaćeg kruha. Ovoga puta donosimo recept za superfine, domaće, mekane lepinje, a za njihovu pripremu vam treba - svega 15-ak minuta.

Sastojci:

- 500 g brašna

- 350 ml grčkog jogurta

- 1 žlica sode bikarbone

- 1 dcl mlijeka

- 1 žlica soli

- 1 žlica šećera

- sezam

 

Priprema:

U dubljoj posudi pomiješajte brašno, sodu bikarbonu, šećer i sol, pa dodajte jogurt i mlijeko i umijesite tijesto te pustite da odmori bar pola sata.

Nakon toga premijesite tijesto i razvaljajte ga u obliku valjka, pa isjecite više komada tijesta.

Svaki od tih komada tijesta opet prepolovite, i napravite male loptice.

Tako oblikovane loptice tijesta premažite maslinovim uljem, i malo zarežite nožem po vrhu. Pospite sezamom, i poslažite ih u pleh na papir za pečenje.

Pecite 15 minuta na 200 stupnjeva.

Možete ih servirati uz ćevape, pljeskavicu ili jednostavno napraviti sendvič.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter