KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Najbolja pašteta od tune koja je gotova za nekoliko minuta

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (foto Pixabay)

Ilustracija (foto Pixabay)


Idealno jelo, ako vam nenadano dođu gosti, koje je gotovo za 10 minuta.

Sastojci:

  • 2 konzerve tunjevine (ocijedi ulje ili vodu iz nje)
  • 1 žlica rastopljenog maslaca (oko 25 g)
  • 1 - 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 - 2 češnja češnjaka (ovisno o ukusu)
  • 1 glavica luka (sitno nasjeckana)
  • 1 prstohvat crvene slatke paprike (služi da pašteta dobije ružičastu boju)
  • 1 žličica senfa
  • 1 žlica peršinovog lista  
  • 1/2 limuna (sok)
  • Papar
  • Sol Po želji: Bosiljak, timijan, vlasac, majoneza, krem sir, kapare, kiseli krastavci, inćuni, jaja, kukuruz...

Priprema:

Sve sastojke stavi u blender i miksaj dok pašteta ne bude ujednačene konzistencije. Serviraj u zdjelicu i za ukras posipaj sušenim vlascem.

(Izvor: gastro.24sata.hr)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater