Mladi i talentirani kuhar iz Pule Patrik Prnjak pobjednik je petog kola natjecanja #ostanidomaikuhaj kojeg je nakon zatvaranja restorana zbog koronavirusa, na Facebooku organizirao Hrvatski kuharski savez.
U sklopu ovog online natjecanja, poznati chefovi diljem Hrvatske, svoje su kulinarske vještine i originalne recepte preselili na društvene mreže, a konkurencija je bila sve, samo ne mala.
Pobjeda je u predzadnjem kolu stigla i u ruke svestranog 26- godišnjeg Puležana Patrika Prnjaka koji je prvo mjesto osvojio s tanjurom na kojem je predstavio glavno jelo od oslića.
Ovdje vam pak donosimo Prnjakov recept za marinirano carsko meso u pivu na umaku s medom i chilijem, čipsom od krumpira i povrćem sa žara.
Namirnice:
Priprema
Carsko meso malo zarežemo da nam se ne bi skupilo tijekom pečenja, te ga stavljamo u posudu u kojoj smo pomiješali pivo, maslinovo ulje, senf, papar, narezani luk na kolutove, češnjak i lovorov list te pustimo da se marinira 2-4h.
U međuvremenu palimo vatru za roštilj, te radimo umak od chilia i meda. U tavu stavljamo aceto balsamico, sok od limuna i crvenu mljevenu papriku. Nakon što prokuha dodajemo med te chili papričice očišćene od koštica. Sve lagano miješamo te reduciramo do željene gustoće.
Dva manja krumpira zarežemo na tanke fete blizu samog kraja, te ga pržimo i stisnemo čačkalicom kako bi dobili oblik cvijeta. Nakon što smo dobili žar, pečemo marnirano carsko meso koje smo izrezali na dva pravokutnika, a nakon što smo ispekli meso, pečemo i tikvicu, šampinjon, šparoge, poriluk cherry rajčicu.
Na tanjuru napravimo crtu od umaka s medom i chiliem, pritom slažemo povrće, pa stavljamo marinirano pečeno carsko meso, red šparoga i opet meso te na vrh stavljamo kao dekor pečeni češnjak i ružmarin, te na kraju stavljamo posoljeni čips od krumpira.
Dobar tek!