KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA Tanjur koji puca od dijetalnih vlakana, proteina i vitamina - MANEŠTRA OD KOROMAČA

| Autor: Glas Istre
(Arhiva)

(Arhiva)


Samonikla divlja biljka tipična je za mediteransko područje koja u priobalju i na otocima raste gotovo svugdje: na poljima, uz putove, oko ograda i u vrtovima. Najviše se koristi u francuskoj, talijanskoj i dalmatinskoj kuhinji, ali se svojom aromom slaže i s jelima kojima se dodaju i ostale mediteranske mirisne trave te peršin i ljuti začini poput čilija. Zdrav je jer sadržava puno dijetalnih vlakana i proteina i izvrstan izvor kalcija, kalija i vitamina.

SASTOJCI:

150 g graha

200 g koromača

350 g krumpira

200 g rajčice

300 g suhih rebara

crni papar

PRIPREMA:

Oprani grah namačite četiri sata u mlakoj vodi. Namočeni grah kratko prokuhajte, ocijedite ga pa stavite kuhati zajedno sa suhim rebrima koja ste prethodno kratko prokuhali i tu vodu bacili. U napola kuhani grah dodajte pripremljeni pešt od sitno nasjeckane pancete, češnjaka i peršina. Dodajte oprani i usitnjeni koromač, krumpir i rajčicu narezane na kockice, papar i maslinovo ulje. Nastavite polako kuhati dok sve ne omekša. U tanjuru maneštru začinite s malo maslinova ulja.


Podijeli: Facebook Twiter