KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Kremasti rižoto s vrganjima

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Sezona je gljiva, a rižoto s gljivama je zasigurno pravi kulinarski klasik. Danas vam donosimo recept za brz i jednostavan ručak, koji ćete zgotoviti u svega pola sata.

Sastojci:

  • Jušni temeljac
  • 300 g riže
  • 3 luka
  • 300 g vrganja
  • 60 g svježe naribanog parmezana
  • 60 g maslaca
  • 1 dcl bijelog vina
  • 2 režnja češnjaka
  • sol
  • papar

Priprema:

Skuhajte pola litre temeljca (preporučamo goveđeg). Vrganje očistite i narežite na deblje ploške, a luk i češnjak očistite i narežite na sitno.

U dubljoj tavi na pola količine maslaca stavite dinstati luk dok ne dobije zlatnu boju, pa ubacite rižu i dinstajte par minuta pa podlijte vino.

Začinite solju i paprom, pa kad vino ishlapi, počnite polako dodavati jušni temeljac u rižu, stalno miješajući da riža sve upije.

Istovremeno, u posebnu tavu ubacite kockinu maslaca i na jakoj vatri popržite gljive dok ne puste vodu. Kada voda počne isparavati, dodajte češnjak, promiješajte i maknite s vatre.

Kad je riža na pola kuhana, dodajte vrganje i kuhajte sve skupa. Pred sam kraj dodajte ribani parmezan i kockicu maslaca, pa promiješajte i kuhajte još minutu.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter