KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Košarice punjene paštetom za uživanje u trenutku

| Autor: Dijana Ljubanović
ilustracija

ilustracija


Sastojci:

-12 ploški tosta

-20 g maslaca

Nadjev:

-2 Podravka Pileće jetrene paštete (2×95 g)

-200 g krem sira

-1 žlica naribanog sira ribanca

-1 -2 žlice desertnog vina

-3 ploške pršuta

-2-3 mlada luka

Priprema:

Tost stavite na drvenu podlogu i pomoću kalupa (čaša, konzerva,..) izrežite krugove. Posložite ih u kalupe za muffine koje ste prethodno premazali maslacem.

Stavite u zagrijanu pećnicu na 200°C te pecite nekoliko minuta da dobiju zlatnu boju po rubovima. Ostavite „košarice” da se ohlade u kalupima i zadrže oblik.

Kad se ohlade izvadite ih i spremne su za punjenje. Za nadjev u zdjelicu stavite Pileće jetrene paštete, krem sir, sir ribanac i prošek. Sastojke izmiješajte u homogenu smjesu.

Zatim dodajte sitno narezani pršut i mladi luk. Lagano promiješajte i nadjevom napunite košarice. Poslužite odmah ili držite u hladnjaku do posluživanja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter