KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Kolač od šljiva, lješnjaka i čokolade

| Autor: Dijana Ljubanović
ilustracija

ilustracija


Sastojci:

  • 175 g maslaca, plus dodatak za podmazivanje
  • 500 g šljive
  • 175 g šećera
  • 175 g  brašna
  • 175 g mljevenih lješnjaka
  • 3 jaja
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 50 g tamne čokolade (70 posto kakaa), nasjeckane
  • 2 žlice lješnjaka
  • 2 žlice želea od šljiva

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180C / ventilator 160C . Maslacem podložite podlogu okruglog kalupa za torte od 20 cm. Prepolovite i oljuštite 4 šljive, ostavite za kasnije, a zatim preostale šljive grubo nasjeckajte.

Stavite šećer, maslac, brašno, mljevene lješnjake, jaja i prašak za pecivo u veliku posudu i tucite drvenom žlicom ili električnom ručnom miješalicom 1-2 minute, dok ne postane glatko i lagano. Umiješajte sjeckane šljive i čokoladu, a zatim ubacite u pripremljeni kalup za torte i zagladite vrh.

Prepolovljene šljive rasporedite po vrhu smjese, lagano ih pritiskajući, a zatim pospite lješnjacima. Pecite 40-50 minuta dok gornji dio ne požuti i dok  kolač ne postane čvrstim na dodir. Ohladite u limu 10 minuta, a zatim izvadite, uklonite papir i ohladite na rešetki. Zagrijte žele, a zatim četkom premažite vrh kolača prije posluživanja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini