ilustracija
Sastojci:
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180C / ventilator 160C . Maslacem podložite podlogu okruglog kalupa za torte od 20 cm. Prepolovite i oljuštite 4 šljive, ostavite za kasnije, a zatim preostale šljive grubo nasjeckajte.
Stavite šećer, maslac, brašno, mljevene lješnjake, jaja i prašak za pecivo u veliku posudu i tucite drvenom žlicom ili električnom ručnom miješalicom 1-2 minute, dok ne postane glatko i lagano. Umiješajte sjeckane šljive i čokoladu, a zatim ubacite u pripremljeni kalup za torte i zagladite vrh.
Prepolovljene šljive rasporedite po vrhu smjese, lagano ih pritiskajući, a zatim pospite lješnjacima. Pecite 40-50 minuta dok gornji dio ne požuti i dok kolač ne postane čvrstim na dodir. Ohladite u limu 10 minuta, a zatim izvadite, uklonite papir i ohladite na rešetki. Zagrijte žele, a zatim četkom premažite vrh kolača prije posluživanja.