KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Kiflice punjene slaninom

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Ako želite nešto fino za grickanje iz domaće radinosti - danas vam donosimo idealan recept koji će oduševiti sve ljubitelje slanih grickalica. Kiflice punjene slaninom idealne su za druženja, ili pak za grickanje uz film ili samo kao usputni zalogaj. Vrlo su jednostavne za pripremu.

Sastojci:

  • 350 g brašna
  • sol
  • 20 ml ulja
  • 1,2 dcl mlake vode
  • 1,2 dcl mlijeka
  • 20 g svježeg kvasca
  • 1 žutanjak
  • Slanina (može i hamburger ili panceta)

Priprema:

U zdjelicu ulijte vodu i mlijeko, pa otopite svježi kvasac. Pustite pola sata na toplom mjestu da se digne, pa na ravnu površinu stavite brašno, dodajte soli, i u sredini napravite rupu u koju ćete uliti mješavinu vode, mlijeka i kvasca te ulje, pa umijesite tijesto.

Pokrijte krpom i ostavite da se diže oko pola sata.

Nakon toga na nabrašnjenoj površini premijesite tijesto, pa podijelite na tri jednaka dijela.

Svaki dio razvaljajte u krug pa narežite na trokute (kao pizzu). Na širi kraj trokuta stavite sitno sjeckanu slaninu pa zarolajte do vrha da dobijete kiflicu.

Kiflice slažite u pleh u koji ste stavili papir za pečenje.

Tako složene kiflice premažite žutanjkom, a možete posuti i sezamom ili s par zrna krupne soli.

Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva 20 do 30 minuta, dok kiflice ne porumene.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of