KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Jednostavni recept za jelo koje svi vole - polpete na malo drugačiji način

| Autor: Glas Istre
Ilustracija

Ilustracija


Sastojci:

  • 300 grama kuhanog graška
  • 100 grama kuhanog kukuruza
  • 100 grama ribanog tvrdog sira po želji (Parmigiano Reggiano, Grana Padano itd.)
  • 100 grama krušnih mrvica
  • 1 manji luk
  • 1 veliko jaje
  • šaka peršinova lišća
  • sol, papar, čili i drugi začini po želji
  • 4 žlice ulja za pečenje

Priprema:

1. U blender ili sjeckalicu stavite grašak, kukuruz, luk narezan na četvrtine, peršin i jaje. Usitnite sastojke na veličinu koju želite. Ako volite rahlije polpete, nemojte ih predugo usitnjavati, a ako pak volite guste i zbite, slobodno smjesu razradite dok se svi sastojci ne povežu u jednoličnu smjesu.

2. Smjesu iz blendera ili sjeckalice premjestite u posudu. Posolite, popaprite i začinite s drugim začinima po svom ukusu. Dodajte naribani sir i dobro promiješajte. Sada pomalo u smjesu počnite dodavati krušne mrvice uz miješanje, sve dok ne osjetite da je smjesa kompaktna i da je možete oblikovati rukama.

3. Ruke malo navlažite vodom, zagrabite jednu veliku žlicu smjese, oblikujte je u kuglu i zatim dlanovima malo spljoštite. Napravljene polpete položite na tanjur. U dubljoj tavi ili nekoj drugoj zdjeli zagrijte ulje na vatri srednje jačine. Kada je ulje ugrijano, položite polpete u posudu i sa svake strane pržite nekoliko minuta dok se ne stvori lijepa korica. Nakon pečenja polpete položite na tanjur obložen kuhinjskim papirom kako bi se upio višak masnoće.

Izvor: Zadovoljna.hr

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini