KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Idealan recept ako ste u stisci s vremenom - ŠNICLE ALLA PIZZAIOLA

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


U pripravi mesa na ovaj način koriste se jednostavni sastojci kao u pizzi marinari.

Sastojci:

  • 300 g govedine narezane na fete
  • 200 g pomodori pelati
  • Ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • Origano
  • Sol
  • Papar
  • 1 češanj češnjaka

Priprema:

U dublju tavu ulijte maslinovo ulje i dodajte češanj češnjaka prerezan na pola, pa pržite dok ne porumeni.

Dodajte pomodore pelate i malo vode, sol i papar, te kuhajte na umjerenoj vatri desetak minuta pa dodatke meso narezano na fete.

Meso dobro umiješajte u umak, da bude prekriveno, pa dodajte origano.

Pokrijte poklopcem i kuhajte nekoliko minuta, povremeno okrećući meso.

Ako želite, možete dodati peršin, prstohvat chilli papra, pa čak i crne masline ili kapare kako bi vaše meso alla pizzaiola bilo još ukusnije.

Servirajte uz tjesteninu po vašem izboru.

Dobar tek!

Izvor

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter