KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Govedina Stroganoff - međunarodni kulinarski evergreen koji stiže iz ruske kuhinje

| Autor: Glas Istre
(Pixabay)

Međunarodno slavna govedina Stroganoff izvorno je jelo ruske kuhinje. Originalni recept temelji se na dinstanom junećem mesu u umaku od kiseloga vrhnja, a zanimljivo je da je ovaj recept jedan od najtraženijih na popularnoj tražilici Google.

Ovo jelo dobilo je ime po članu vrlo bogate i utjecajne obitelji Stroganoff iz 19. stoljeća, a pretpostavlja se da je ime posvećeno grofu Pavelu Stroganoffu.

Sastojci:

  • 500 grama goveđeg filea
  • 1 crveni luk
  • 250 g svježih šampinjona
  • 1 žlica brašna
  • 1 žlica senfa
  • 1 goveđa kocka za juhu
  • 1 limun
  • 2 kisela krastavca
  • 1 kiselo vrhnje
  • ulje
  • sol
  • papar

Priprema:

Goveđi file očistimo od masnih dijelova, izrežemo ga na tanke duguljaste dijelove, posolimo i popaprimo.

Luk narežite na tanke polukrugove, pa nasjeckate šampinjone i kisele krastavce.

U tavi na zagrijanom ulju kratko popržite meso, izvadite i stavite u posudu. U istoj tavi, nakon što ste izvadili meso, izdinstajte nasjeckani luk i šampinjone, posolite, popaprite i promiještajte.

U drugom loncu u kipuću vodu stavite kocku za juhu i skuhajte temeljac.

Prethodno poprženo meso vratite u tavu, dodajte senf i brašno, te dodajte temeljac i nasjeckate krastavce i promiješajte te kuhajte na laganoj vatri oko pola sata.

Nakon toga dodajte sok od limuna, vrhnje, promiješajte i uklonite tavu s vatre.

Jelo se može servirati uz pire, rižu ili kuhani krumpir.

Dobar tek!


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater