KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Gotova za 20 minuta - krepka kremasta juha od krumpira i karfiola

| Autor: Glas Istre
Juha od krumpira i karfiola

Juha od krumpira i karfiola


Krem juhe odličan su odabir za brzi ručak, pogotovo ako u sebi sadrže i krumpir. U tom slučaju bit će vrlo zasitne i mogu poslužiti kao zamjena za konkretno jelo, piše portal zadovoljna.hr.

SASTOJCI:

50 dag krumpira

50 dag karfiola

1 luk srednje veličine

1 češanj češnjaka

800 ml mesnog ili povrtnog temeljca

5 dag slanine

4 žlice maslinova ulja

5 dag maslaca

sol i papar

PRIPREMA:

Krumpir operite i narežite na sitne kockice. Karfiol razdvojite na sitnije "cvjetove" i operite ga. Luk i slaninu nasjeckajte nasitno.

Na laganijoj vatri zagrijte maslinovo ulje pa na njega stavite luk. Pržite luk nekoliko minuta dok ne požuti i zatim dodajte slaninu. Protisnite u zdjelu češnjak, pržite sve skupa jednu minutu pa dodajte karfiol i krumpir. Posolite, popaprite, zalijte zagrijanim temeljcem i kuhajte 15-ak minuta, tj. dok krumpir nije kuhan.

Probajte kockicu krumpira i ako je gotov, maknite zdjelu s vatre. Ubacite u nju maslac i zatim štapnim mikserom pretvorite sve u kremastu juhu. Ako imate blender, možete i njega koristiti umjesto štapnog miksera. Dodatno posolite ili popaprite po želji.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter