KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Gnijezda od čajnih kolutića

| Autor: Glas Istre

Zelena gnijezda od čajnih kolutića obradovat će djecu za uskršnje blagdane. Nisu previše teška za izradu, ali su zato efektna. Uglavnom preporučena su za one koji se vole igrati i imaju malo strpljenja s ukrašavanjem kolača i keksa. Potrebno je imati špricaljku s kojom se može oblikovati istučeni šlag odnosno slatko vrhnje u sredinu kolutića. Zatim se pažljivo sa čačkalicom umočenom u čokoladu na šlagu izrađuju točkice kao oči.

Sve u svemu ovaj je recepet mali odmak ili dopuna uvijek istih pinca, jajarica ili titula, colomba i ostalih tradicionalnih slastica na koje smo navikli za Uskrs.

Potrebne namirnice:

  • 20 čajnih kolutića
  • 200 grama bijele čokolade
  • 100 grama kokosovog brašna onog kao za čupavce
  • jedna kockica crne čokolade (za oči)
  • 100 mililitara slatkog vrhnja
  • prehrambene boje - zelena, žuta, crvena
  • malo vode
  • čačkalica
  • vrećica za zamrzivač.

Priprema:

Obojiti prvo kokos. Zelenu boju u prahu izmiješajte s malo vode, kokos stavie u vrećicu za zamrzivač, ubaciti razmućenu boju, zatvoriti vrećicu i izmiješati da kokos pozeleni. Istresti u tanjur.

Istopiti bijelu čokoladu na pari, kolutiće umočiti u vodu, potom u čokoladu i u zeleni kokos.

Ostaviti da se malo stegnu u frižideru, pa umutiti slatko vrhnje sa žutom bojom. Žuti šlag staviti u špricaljku za ukrašavanje torti, pa njime ispuniti svaku rupu u gnijezdu.

Crnu čokoladu rastopiti i čačkalicom izraditi oči. Za kljun ostavite malo žutog šlaga pa u njega umiješajte vrlo malo crvene boje da dobijete narančastu.

Stavite ga u vrećicu za zamrzivač, izbušite malu rupicu i istisnite na mjesto gdje bi trebao biti kljun.

Kolačići su spremni za serviranje.


Podijeli: Facebook Twiter








Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of