Zelena gnijezda od čajnih kolutića obradovat će djecu za uskršnje blagdane. Nisu previše teška za izradu, ali su zato efektna. Uglavnom preporučena su za one koji se vole igrati i imaju malo strpljenja s ukrašavanjem kolača i keksa. Potrebno je imati špricaljku s kojom se može oblikovati istučeni šlag odnosno slatko vrhnje u sredinu kolutića. Zatim se pažljivo sa čačkalicom umočenom u čokoladu na šlagu izrađuju točkice kao oči.
Sve u svemu ovaj je recepet mali odmak ili dopuna uvijek istih pinca, jajarica ili titula, colomba i ostalih tradicionalnih slastica na koje smo navikli za Uskrs.
Potrebne namirnice:
Priprema:
Obojiti prvo kokos. Zelenu boju u prahu izmiješajte s malo vode, kokos stavie u vrećicu za zamrzivač, ubaciti razmućenu boju, zatvoriti vrećicu i izmiješati da kokos pozeleni. Istresti u tanjur.
Istopiti bijelu čokoladu na pari, kolutiće umočiti u vodu, potom u čokoladu i u zeleni kokos.
Ostaviti da se malo stegnu u frižideru, pa umutiti slatko vrhnje sa žutom bojom. Žuti šlag staviti u špricaljku za ukrašavanje torti, pa njime ispuniti svaku rupu u gnijezdu.
Crnu čokoladu rastopiti i čačkalicom izraditi oči. Za kljun ostavite malo žutog šlaga pa u njega umiješajte vrlo malo crvene boje da dobijete narančastu.
Stavite ga u vrećicu za zamrzivač, izbušite malu rupicu i istisnite na mjesto gdje bi trebao biti kljun.
Kolačići su spremni za serviranje.