KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA Domaće, seljačko i ukusno jelo - Varivo s porilukom

| Autor: Portal Glas Istre

Potrebno je:

5 ili 6 poriluka

400 grama krumpira

1 glavica luka

1 mrkva

100 grama pancete

2 režnja češnjaka

1 žličica mljevene paprike

1 žlica brašna

ulje, sol, papar

 

 

Priprema:

Poriluk operite, očistite i izrežite na kolutiće i operite. Pancetu, luk i češnjak sitno isjeckajte, a mrkvu izrežite na tanje kolutiće.

Na vrućem ulju samo kratko popržite pancetu, a zatim joj dodajte ostale sastojke, uključujući i krumpir koji ste prethodno isjeckali na kockice. Dodajte vode i sve zajedno pirjajte desetak minuta, uz povremeno miješanje.

U lonac ubacite papriku, sol, papar i očišćeni poriluk, još vode te sve zajedno ostavite da se kuha dok ne krumpir ne bude skuhan.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter