Ilustracija (Pixabay.com)
Pizza je savršeno jelo za bilo koju priliku - ako vam dolazi društvo, za dječje rođendane, za grickanje uz televizor… a domaća pizza ima uvijek onaj poseban gušt, stoga vam donosimo vrlo jednostavan recept za tijesto za pizzu.
Što ćete staviti na tijesto ovisi o vama - obično se odmah na tijesto stavlja šalša (preporučamo izdinstati malo kapule i dodati konzervu nasjeckanih pelata), a povrh šalše sastojci ovise isključivo o vašoj mašti (ili onom što imate u frižideru).
Savjet: Ovo tijesto možete spremiti i dan ranije, te ga stavite u posudu, prekrijte prozirnom folijom i stavite u frižider.
Da ne duljimo - evo recepta za tijesto za pizzu, a količina je dovoljna za jedan veći pleh ili dva manja pleha.
Sastojci:
½ kg glatkog brašna
1 vrećica suhog kvasca (ili kockica svježeg kvasca kojeg ste razmutili u malo mlake vode)
1 mala žličica šećera
2 male žličice soli
0,3 mlijeka
0,3 maslinovog ulja
3 dcl mlake vode
Sastojke dobro promiješajte u dubljoj posudi, ako je tijesto pretvrdo i ne da se mijesiti dodajte još malo vode.
Kad dobijete kompaktnu mekanu smjesu, prekrijte posudu u kojoj je tijesto krpom, stavite na toplo mjesto i pustite barem sat vremena da se tijesto "digne".
Na nabrašnjenoj površini razvucite tijesto da bude što tanje, ubacite u pleh i na tijesto stavite sve vaše omiljene sastojke.
Pecite 10-ak minuta na 200 stupnjeva.
Dobar tek!