KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Domaća pizza ima sasvim poseban gušt - evo i kako napraviti jednostavno i ukusno tijesto za pizzu

| Autor: Tea TIDIĆ
Ilustracija (Pixabay.com)

Ilustracija (Pixabay.com)


Pizza je savršeno jelo za bilo koju priliku - ako vam dolazi društvo, za dječje rođendane, za grickanje uz televizor… a domaća pizza ima uvijek onaj poseban gušt, stoga vam donosimo vrlo jednostavan recept za tijesto za pizzu.

Što ćete staviti na tijesto ovisi o vama - obično se odmah na tijesto stavlja šalša (preporučamo izdinstati malo kapule i dodati konzervu nasjeckanih pelata), a povrh šalše sastojci ovise isključivo o vašoj mašti (ili onom što imate u frižideru).

Savjet: Ovo tijesto možete spremiti i dan ranije, te ga stavite u posudu, prekrijte prozirnom folijom i stavite u frižider.

Da ne duljimo - evo recepta za tijesto za pizzu, a količina je dovoljna za jedan veći pleh ili dva manja pleha.

Sastojci:

½ kg glatkog brašna

1 vrećica suhog kvasca (ili kockica svježeg kvasca kojeg ste razmutili u malo mlake vode)

1 mala žličica šećera

2 male žličice soli

0,3 mlijeka

0,3 maslinovog ulja

3 dcl mlake vode

Sastojke dobro promiješajte u dubljoj posudi, ako je tijesto pretvrdo i ne da se mijesiti dodajte još malo vode.

Kad dobijete kompaktnu mekanu smjesu, prekrijte posudu u kojoj je tijesto krpom, stavite na toplo mjesto i pustite barem sat vremena da se tijesto "digne".

Na nabrašnjenoj površini razvucite tijesto da bude što tanje, ubacite u pleh i na tijesto stavite sve vaše omiljene sastojke.

Pecite 10-ak minuta na 200 stupnjeva.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter