KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Cozy doručak koji uključuje batat i bananu

| Autor: Glas Istre
(Pexels)

(Pexels)


Jedna od najsvestranijih namirnica koja je sve popularnija, mogla bi vam uljepšati čak i doručak. Riječ je o batatu. Povoljan je i hranjiv, a možete ih ispeći nekoliko puta za brzu i jednostavnu pripremu tijekom tjedna. Nakon što ispečete batat, možete ga puniti bilo kojim voćem, jogurtom, orašastim plodovima i sjemenkama koje želite, piše Novi list.

Rezultat je slatka i slana, ugodna hrana u kojoj bez krivnje možete uživati za doručak ili desert. Uživajte u ovoj slasnoj zdjeli koja će uljepšati doručak od slatkog batata koja će vam pružiti užitak slatkoće, ali vas i napuniti energijom.

Sastojci:

  • 1 batat
  • 1/4 žličice cimeta
  • 1/4 žličice muškatnog oraščića
  • 1/4 žličice đumbira
  • 1 žlica javorovog sirupa
  • 1/2 šalice jogurta od kokosovog oraha
  • 1/2 banane, narezane na kriške
  • 2 žlice granole
  • 1 žlica narezanih badema
  • 1 žlica oraha
  • 1 žlica pčelinjeg polena (nije obavezno)

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 280 stupnjeva.

Vilicom probodite batat nekoliko puta kako bi para mogla ispasti kad se ispeče.

Stavite batat izravno na rešetku za pečenje u pećnici.

Pecite oko 45 minuta, dok se batat ne može probušiti vilicom.

Izvadite iz pećnice i prerežite na pola.

Na svaku polovicu pospite cimet, muškatni oraščić, đumbir i sirup.

Vilicom sve to zajedno zgnječite.

Prelijte jogurtom, bananom, granolom, orasima i peludom.

Po želji prelijte dodatnim javorovim sirupom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of