KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Chilli pečena bundeva s javorovim sirupom, orasima i feta sirom savršen je jesenski obrok

| Autor: Portal NoviList.hr
(iStock)

(iStock)


Isprobajte ovaj prekrasan jesenski recept koji će probuditi sva vaša osjetila

Pronašli smo novi način pripreme bundeve koji će vas oduševiti svojim okusima. Karamelizirana bundeva u kombinaciji sa chilli začinom probudit će sva vaša osjetila. A za potpuni užitak razbacajte malo feta sira i nasjeckanih oraha- i jesen može početi

Sastojci:

1 kg bundeve po izboru

¼ šalice grubo nasjeckanih oraha

3 žlice javorovog sirupa, meda ili smeđeg šećera

1 žlica chilli začina ili po ukusu (okus će biti blaži kad se prepeku)

½ žličice soli

Prstohvat crnog papra

Dodaci (opcionalno):

¼ šalice feta sira

svježa čili papričica, tanko nasjeckana

peršin, sitno nasjeckan

Priprema:

1.Pećnicu zagrijte na 200°C.

2.Bundevu ogulite i nasjeckajte na kockice veličine 2.5 cm. Odvojite sjemenke i isperite vodom pa stavite sa strane.

3.Na veliki pladanj za pečenje stavite kockice bundeve, sjemenke, orahe, i luk. Poškropite maslinovim uljem i javorovim sirupom i sve dobro promiješajte kako bi se ujednačeno ispeklo.

4.Bundevu začinite chilli začinom, solju i paprom.

5.Pecite 25 minuta ili dok bundeva ne dobije smeđu boju. Promiješajte nakon 15 minuta pečenja.

6.Izvadite iz pećnice, prekrijte feta sirom, svježom čili papričicom i peršinom.

2

Maple-Roasted-Pumpkin-Chili-Feta_680px_close-up

Maple-Roasted-Pumpkin-Chili-Feta_680px_MAIN

Izvor: recipetineats.com

Foto: recipetineats.com

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter