KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Cheescake s breskvama

| Autor: Glas Istre
(Ilustracija)

(Ilustracija)


Za cheesecake s breskvama uopće ne morate paliti pećnicu.

SASTOJCI:

250 g krem sira

80 g jogurta

80 g šećera

40 ml soka od breskve

10 grama želatine

200 ml slatkog vrhnja

3 srednje breskve (svježe ili iz kompota)

piškote

maslac za premazivanje

mlijeko za namakanje piškota

ZA UKRAS:

4 breskvi srednje veličine (svježe ili iz kompota)

10 grama želatine

280 ml soka od breskve

PRIPREMA:

Pripremite kalup u kojem ćete raditi cheesecake, može biti bilo kojeg oblika po vašoj želji. Premažite ga po cijeloj površini s malo maslaca. Jednu po jednu piškotu vrlo kratko sa svake strane umočite u mlijeko i stavite na dno kalupa. Slažite piškote sve dok ne pokrijete dno kalupa.

Tri breskve operite, ogulite i narežite na manje kockice. Pomiješajte želatinu i sok od breskve te stavite sa strane na 10 minuta da nabubri. Nakon toga zagrijte želatinu na laganoj vatri i pustite da su potpunosti ohladi. U jednoj zdjeli istucite slatko vrhnje, a u drugoj krem sir, jogurt i šećer. Ohlađenu želatinu ulijte u smjesu od sira i lagano miksajte da se svi sastojci povežu. Zatim ručno umiješajte tučeno slatko vrhnje u smjesu i ulijte u kalup preko piškota. Stavite u zamrzivač na sat vremena.

Za to vrijeme operite i ogulite ostatak breskvi te ih potom prepolovite i narežite na duguljaste ploške. Baš kao i kod pripreme kreme, želatinu namočite u soku od breskve, pripremite na isti način i pustite da se ohladi. Nakon sat vremena izvadite kolač iz zamrzivača, po vrhu rasporedite ploške breskvi i zatim prelijte s pripremljenim preljevom od želatine. Nakon toga stavite kolač u hladnjak preko noći da se lijepo stisne.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini