KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Brz i ukusan ručak bez kuhanja - tortilja sa tunom

Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Kad je vani vruće i nije vas volja kuhati jedno od rješenja je tortilja s tunjevinom iz konzerve. Kombinacije tune i povrća su beskonačne, a najbolje je umiješati ono što volite ili imate pri ruci. Osim navedenih sastojaka skladno se uklapaju i paprike, a za hranjiviji obrok može se dodati i malo graha iz konzerve. Varijacije ovise o mašti i raspoloživim namirnicama.

Sastojci za dvije porcije:

200 grama tunjevine (konzervirane u ulju ili vodi.)

1 luk

4-5 malih kiselih krastavaca

1 žlica kapara

1/2 žličice soli i papra (po ukusu)

4 kriške bilo koja vrsta sira

1 avokado

2 -3 režnja češnjaka

sok limuna

1 rajčica

4 gotove tortilje

Ocijedite konzervu tunjevine i stavite u zdjelu. Ja koristim sito, ali možete i tunjevinu u rukama stisnuti preko sudopera i dodati u zdjelu. Ne mora se potpuno osušiti. Ono što je važno je da nema viška ulja ili vode.

Nasjeckajte luk i krastavce i dodajte ih tunjevini. Dodajte kapare, malo limunovog soka sol i papar i dobro promiješajte. Izgnječite viljuškom avokado i češnjak ili ga sitno nasjeckajte i dodajte smjesi. Dodajte na komadiće narezan sir i narezanu rajčicu. Sve izmiješajte. Gotove tortilje minutu - dvije ispecite na suhoj tavi. Izvadite i rasporedite na tortilje pripremljeni nadjev i zamotajte.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini