KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Blitva na padelu - ukusna, zdrava i začas gotova

| Autor: Glas Istre
Blitva na padelu (Facebook)

Blitva na padelu (Facebook)


Blitva u tavi, na padelu ili šufigana, kako hoćete,  lagan je i ukusan klasičan prilog, idealan uz glavna jela od mesa ili ribe. Kako biste u ovom povrću najbolje uživali, pirjajte blitvu na tavi bez prethodnog kuhanja. Samo će tako zadržati sva svoja nutritivna svojstva i pritom ostati ukusna. Trik za savršeno kuhanje je odvojiti stapke, osobito one šire, od listova. Na taj način postići ćete homogeno kuhano jelo!

Priprema blitve u tavi je zaista vrlo jednostavna, a recept može imati više varijacija. Predlažem klasični recept u kojem se blitva pirja s uljem, češnjakom i čilijem. Alternativno, u pirjanje možete dodati i filete inćuna koji će je učiniti još ukusnijom. Druga varijanta je na kraju dodati pržene mrvice što ovaj prilog čini još ukusnijim!

Ukusna blitva na tavi idealan je prilog, ali i kao nadjev za slane pite.

Sastojci:

500 g cikle (za 2 osobe)

maslinovo ulje

1 češanj češnjaka

sol

čili po želji

Postupak:

Operite blitvu u puno vode kako biste uklonili sve ostatke zemlje. Tvrdi bijeli dio - stapke narežite na komade. Zeleno lišće ostavite po strani. Izrezati blitvu na rezance.

U tavu ulijte malo maslinovog ulja i dodajte 1 režanj češnjaka (cijeli ili nasjeckani) i malo čilija. Po želji možete dodati i 2 fileta inćuna.

Čim se češnjak počne dinstati, dodajte stapke blitve. Posolite i pržite jednu minutu miješajući.

Dodajte pola čaše vode, pokrijte poklopcem i kuhajte na srednjoj vatri. Povremeno promiješajte. Nakon nekoliko minuta, blitva će biti mekana i na dnu posude će ostati malo vode. Dodajte listove blitve, pokrijte poklopcem i nastavite kuhati još par minuta. Čim listovi uvenu, sve pomiješajte i vaša pečena blitva je gotova, ukusna i kuhana.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater