KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Omlet sa pečenim krumpirom, kobasicom i lukom

| Autor: Glas Istre
Unsplash

Unsplash


Sastojci:

1 kg krumpira

1 kobasica (oko 300gr)

1-2 glavice luka

8-12 jaja

50 gr maslaca

sol, papar i sjeckani peršin za posipanje

 

Krumpir nasjeći na veće kocke i kuhati ga u posoljenoj vodi. Kad je kuhan, procijediti ga i osušiti u krpi.

U vatrostalnoj zdjeli rastopiti maslac, dodati redom krumpir, kobasicu narezanu na kolutove, i luk. Sve to skupa izmiješati i staviti peći na prethodno ugrijanu pećnicu na 200 stupnjeva.

Pustiti da krompir porumeni. 

U zdjeli zamutiti jaja, dodati sol i papar i to politi po krumpiru.

Vratiti nazad u pećnicu još desetak minuta, dok se ne napravi korica.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter