ZDRAVA VARIJANTA

Omiljeni kruh od banane, ali bez šećera? Da, moguće je

| Autor: Glas Istre
Foto iStock

Foto iStock


Kruh od banane, odnosno banana bread, ubraja se među omiljene recepte kada se zaželimo slatkog i sočnog kruha. Mi otkrivamo kako ga napraviti u zdravijoj varijanti.

Sastojci

4 zrele banane

80 ml neutralnog ulja, poput suncokretovog ili kokosovog ulja

2 čajne žlice cimeta

2 jušne žlice pirea od jabuke

2 jušne žlice sirupa od datulja

2 čajne žlice maslaca od badema

275 g brašna

2 čajne žlice praška za pecivo

100 ml zobenog mlijeka

Prstohvat soli

Priprema

Kalup dužine oko 25 cm nauljite i pospite s brašnom. 

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.

Ogulite tri banane i uz pomoć žlice zgnječite. 

Banane pomiješati s uljem, cimetom, soli, pireom od jabuka, sirupom od datulja i maslacem.

Pomiješajte brašno i prašak za pecivo.

Umiješajte naizmjenično zobeno mlijeko i mješavinu brašna u smjesu od banane. 

Smjesu ravnomjerno rasporedite u kalup.

Ogulite preostalu bananu, razrežite je na pola i stavite na vrh smjese. 

Kolač pecite oko 30-ak minuta.

Dobar tek!

Izvor Novi list

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter