PROLJETNI FAVORIT

Od sezonskih namirnica do ukusnog i zdravog jela: FRITTATA SA ŠPAROGAMA I RAJČICAMA

| Autor: Glas Istre
Pixabay

Pixabay


Iskoristite sezonske namirnice i napravite ukusno i zdravo jelo.

Ova zdrava frittata sa šparogama, sočnim rajčicama i kremastim sirom pravo je proljetno jelo i pri tome bogato cinkom.

Sastojci: 

250 g šparoga

250 g cherry rajčica

30 g parmezana

8 jaja

100 ml mlijeka

Sol, papar i šećer

0,3 čajne žlice čili praha

2 jušne žlice maslinovog ulja

100 ricotta sira

Priprema: 

Šparoge pperite, osušite i odrežite oko 2 cm drvenastog ruba. Šparoge narežite na oko 3 cm velike komadiće. 

Rajčice operite i posušite. 

U posudici pomiješajte jaja i mlijeko, dodajte sol, papar i čili prah. 

Nauljite duboku tavu. 

Šparoge prepržite do dvije minute maksimalno. Dodajte rajčice. Dodajte sol, papar i prstohvat šećera. 

Dodajte sir. 

Dodajte smjesu jaja i mlijeka te na kraju parmezan.

Pecite oko 15 minuta na niskoj temperaturi. Uz pomoć špatule odvojite rubove i smjesu prebacite na poklopac tave. 

Okrenite je i pecite još pet minuta. 

Za kraj frittatu možete ukrasiti svježim bosiljkom.Izvor: Novi list

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter