Pixabay
Iskoristite sezonske namirnice i napravite ukusno i zdravo jelo.
Ova zdrava frittata sa šparogama, sočnim rajčicama i kremastim sirom pravo je proljetno jelo i pri tome bogato cinkom.
250 g šparoga
250 g cherry rajčica
30 g parmezana
8 jaja
100 ml mlijeka
Sol, papar i šećer
0,3 čajne žlice čili praha
2 jušne žlice maslinovog ulja
100 ricotta sira
Šparoge pperite, osušite i odrežite oko 2 cm drvenastog ruba. Šparoge narežite na oko 3 cm velike komadiće.
Rajčice operite i posušite.
U posudici pomiješajte jaja i mlijeko, dodajte sol, papar i čili prah.
Nauljite duboku tavu.
Šparoge prepržite do dvije minute maksimalno. Dodajte rajčice. Dodajte sol, papar i prstohvat šećera.
Dodajte sir.
Dodajte smjesu jaja i mlijeka te na kraju parmezan.
Pecite oko 15 minuta na niskoj temperaturi. Uz pomoć špatule odvojite rubove i smjesu prebacite na poklopac tave.
Okrenite je i pecite još pet minuta.
Za kraj frittatu možete ukrasiti svježim bosiljkom.Izvor: Novi list