Unsplash
Mochi sladoled stiže iz Japana i zapravo je u pitanju rižin kolač raznih boja koji je punjen s različitim okusa. No, ne moramo ići sve do Japana kako bismo isprobali ovaj ljetni hit.
Sastojci:
150 g rižinog brašna povećane ljepljivosti
300 ml vode
300 g šećera
100 g sladoledaprema želji
Priprema:
U zdjeli pomiješajte rižinog brašno i vodu. Tijesto miješajte sve dok ne dobijete ujednačenu smjesu.
Na pari u prekrivenoj posudi na vatri srednje veličine zagrijte smjesu do trenutka dok se one na počne lijepiti za rub posude.
U drugoj zdjeli pomiješajte zagrijanu smjesu sa šećerom. Dobit ćete ljepljivu smjesu.
Na papiru za pečenje pospite malo šećera u prahu.Tijesto podijelite na osam dijelova i svaki razvaljajte pojedinačno. Podijelite na manje dijelove u koje ćete staviti sladoled i na brzinu rukama formirati male kuglice.
Kuglice odložite u zamrzivač minimalno 20 minuta.
Prije posluživanja ostaviti 10 minuta na sobnoj temperaturi.
Savjet za kraj: Kako biste dobili mochi u raznim bojama, koristite boju za kolače.
Izvor: Novi list