PJESNIKINJA DONOSI SVOJU RECEPTURU

Marija Pogorilić, dobra vila Rovinjskog Sela: MOJ RECEPT ZA BESKVASNI KRUH

| Autor: Nina ORLOVIĆ RADIĆ

Upravo kao što svaki grad ima svoga Leru, tako ima i svoje dobre duše. Gospođa Marija Anđela Pogorilić iz Rovinjskog Sela, nesumnjivo je jedna onih duša koje samim svojim postojanjem i djelovanjem uz obiteljski, oplemenjuje i život svoga kraja.

Znatiželjna i društveno aktivna, još do jučer bila je vrijedna posjetiteljica kulturnih događaja, ali i nebrojeno puta i sama aktivna sudionica.

Objavila je tri samostalne pjesničke zbirke - "Dih ljubavi", "Kap rose" i "Zrno soli". Za svoju je poeziju višestruko bivala nagrađivana, a dobro znana je činjenica da su njeni haiku uratci prevedeni i objavljivani na svim kontinentima. Posljednje tri godine manje je prisutna na javnoj sceni, međutim, njena nježna misao i topla riječ pronašla su druge kanale da je se čuje, da nam se obrati. Kao i kod mnogih, njen privatni profil na facebook, postao je prozor u svijet, odnosno ulaz u svijet Marije Anđele Pogorilić.

- Iz obiteljskih razloga i preslagivanja prioriteta, posljednje tri godine ne pišem. Svjesno sam stavila poeziju na čekanje, jer pisanje iziskuje smirenost i mir koji je danas meni, kao i čitavom svijetu uskraćen. Međutim, neću i ne želim se odreći ljudi i kontakata pa sam, opet kao i mnogi drugi, nešto aktivnija na društvenim stranicama.

Dakle, poeziju sam stavila" u mirovanje" uvjerena da ću joj se vratiti no, s druge strane kroz fotografiju ili neku (pre)poruku i dalje nastojim prenijeti ono što osjećam i znam. Eto, otuda vam i moj recept o beskvasnom kruhu, kaže nam Marija Pogorilić.

Recept za bezkvasni kruh

Sastojci:

  • ½ kile brašna
  • žličica i pol sode bikarbone
  • navrh žličice praška za pecivo
  • žličica šećera
  • sol
  • dva čvrsta jogurta.

Priprema: Prosijati brašno, sodu bikarbonu i pecivo, u udubinu dodati sol, šećer, jogurte i zamijesiti. Ne treba se kisati nego odmah istresti na dasku, mijesiti par minuta, oblikovati u kuglu i prebaciti u okruglu nauljenu modlu. Staviti u toplu pećnicu i peći 45 minuta na 200 C.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum