GASTRO SPECIJAL NEDJELJOM

IZ KULINARSKOG LABORATORIJA ROVINJSKE STRUKOVNE ŠKOLE: Creme brulee s lavandom

| Autor: Sandra Živolić
Creme brulee s lavandom (Foto: Strukovna škola Eugena Kumičića Rovinj - Scuola di formazione professionale Eugen Kumičić Rovigno)

Creme brulee s lavandom (Foto: Strukovna škola Eugena Kumičića Rovinj - Scuola di formazione professionale Eugen Kumičić Rovigno)


Recepte su, pod vodstvom svojih stručnih učitelja i mentora Sandre Živolić, Tihomira Horvata, Franje Milotića i Silvie Cah, pripremili učenici Strukovne škole Eugena Kumičića Rovinj - Scuola di formazione professionale Eugen Kumičić Rovigno.

Sastojci:

  • 300 ml mlijeka
  • 300 ml slatkog vrhnja
  • 6 žumanjaka
  • 60 g šećera
  • 8 g vanilin šećera
  • 7 g lavande
  • 1 limun

 

Priprema:

Mlijeko, vrhnje, vanilin šećer i limunovu koricu kuhamo sa lavandom. Pustimo da infuzira 3-4 sata. Zagrijati do točke vrenja te malo ohladiti.

Žumanjke miksati sa šećerom, te dodati toplu mješavinu mlijeka i vrhnja. Smjesu procijedimo te rasporedimo u posudice. Staviti zdjelice na lim za pečenje. Dodati vruću vodu tako da su zdjelice 2/3 pod vodom te pustiti da se peče 25 do 30 minuta u zagrijanoj pećnici.

Izvaditi iz posude, pustiti da se ohladi i držati u hladnjaku do upotrebe. Posipati kremu šećerom. Plamenikom topiti šećer dok ne porumeni.

Strukovna škola Eugena Kumičića Rovinj - Scuola di formazione professionale Eugen Kumičić Rovigno ove godine je proslavila 70. godišnjicu strukovnog obrazovanja na hrvatskom jeziku.

Škola je krajem 50-ih godina obrazovala učenike za klesare, ribare, ličioce, zidare, limare... a danas u ovoj školi se učenici obrazuju za smjerove konobar, kuhar, slastičar, turističko-hotelijerski komercijalist, vodoinstalater, automehatroničar i elektromehaničar.

Svake nedjelje ekskluzivno za čitatelje Glasa Istre, mentori i učenici donose razne recepte, među kojima su i klasici kulinarstva i slastičarstva kao i novi originalni recepti.

Do sada su učenici sa svojim stručnim učiteljima i mentorima napravili više kulinarskih izdanja - to su "Tri kantuna u hiži srdeline" i "Jela s likovnih djela", a ovih dana izlazi i "Kako je dela nono, tako to dela unuk".

Više o školi možete naći na https://www.ssek.hr/

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of