(Pexels)
Ovi nježni, aromatični keksi spajaju prhkost maslaca i bogat okus lješnjaka u savršeno skladan zalogaj.
Tijesto se lako priprema u multipraktiku, a nakon kratkog hlađenja savršeno zadržava oblik pri rezanju.
Kada ih napunite kremastim namazom od lješnjaka, pretvaraju se u neodoljive linzere koje ćete poželjeti pripremati tijekom cijele godine.
TEŽINA:
VRIJEME:
SASTOJCI ZA 20 KOMADA:
ZA NADJEV:
PRIPREMA:
U multipraktik staviti glatko brašno i hladni maslac narezan na kockice. Uključiti uređaj dok ne dobijete teksturu nalik pijesku.
Dodati fino mljevene lješnjake i ponovo uključiti multipraktik. Zatim dodati šećer i na kraju prstohvat soli. Zatim umiješati ekstrakt vanilije, cijelo jaje i žumanjak.
Ponovno upaliti uređaj i pričekati dok se sastojci ne počnu povezivati u kompaktnu smjesu.
Tijesto premjestiti na radnu površinu i kratko ga rukama doraditi. Razvaljati tijesto između dva lista papira za pečenje na debljinu od otprilike 0,5 cm i ostaviti ga u hladnjaku najmanje jedan sat.
Kad se tijesto odmori i stvrdne, rezati ga okruglim kalupom promjera 5 cm. Skupljati ostatke i ponavljati postupak dok ne dobijete 40 komada. Polovini malim kalupima različitih oblika ukloniti sredinu.
Slagati kekse na pleh obložen papirom za pečenje i staviti u hladnjak na pola sata. Kekse peći na 170 stupnjeva 15 minuta. Kada se ohlade, na cijele polovice namazati namaz od lješnjaka, poklopiti i po želji posuti šećerom u prahu.