Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Keksi s limunom i – lavandom

| Autor: Lucija Sučić
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Keksi s limunom i lavandom mekani su i neodoljivi, te predstavljaju jednostavan i brz desert kojim ćete oduševiti svoje nepce.

U nastavku donosimo recept!

Sastojci

Za kekse:

  • 226 grama omekšanog maslaca
  • 300 g šećera
  • 2 velika jaja
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • korica 1 limuna
  • 1 žlica soka od limuna
  • 330 grama višenamjenskog brašna
  • ½ žličice sode bikarbone
  • ½ žličice praška za pecivo
  • ¾ žličice soli
  • 2 žličice sušene lavande

Za glazuru od limuna:

  • 60 grama šećera u prahu
  • 1 žlica soka od limuna
  • slatko vrhnje po potrebi

Priprema

Izmiksajte omekšali maslac i šećer dok ne postanu lagani i pjenasti, oko tri minute.

Dodajte jaja, ekstrakt vanilije, koricu limuna i sok od limuna te miksajte dok se smjesa ne sjedini.

U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, sol i lavandu.

Dodajte suhe sastojke mokrim i miješajte dok se ne sjedine. Ohladite tijesto 30 minuta.

Zagrijte pećnicu na 175°C. Obložite lim za pečenje papirom za pečenje i stavite ga sa strane.

Uzmite otprilike žlicu tijesta za kekse i postavite na pripremljeni lim za pečenje, te držite razmak između keksiju oko sedam cm.

Pecite 10-12 minuta ili dok rubovi ne postanu zlatno smeđi.

Izvadite iz pećnice i ostavite da se potpuno ohlade na limu za pečenje.

Dok se hlade, napravite glazuru od limuna tako što ćete u maloj zdjeli pomiješajte sve sastojke pjenjačom sve dok grudice ne nestanu. Glazura bi trebala biti prilično rijetka i tekuća. Ako je pregusta, možete dodati još mlijeka da je razrijedite. Vilicom ili žlicom prelijte glazuru preko svakog kolačića, piše Kitchen335.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter