Ilustracija (Pexels)
Keksi s limunom i lavandom mekani su i neodoljivi, te predstavljaju jednostavan i brz desert kojim ćete oduševiti svoje nepce.
U nastavku donosimo recept!
Za kekse:
Za glazuru od limuna:
Izmiksajte omekšali maslac i šećer dok ne postanu lagani i pjenasti, oko tri minute.
Dodajte jaja, ekstrakt vanilije, koricu limuna i sok od limuna te miksajte dok se smjesa ne sjedini.
U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, sol i lavandu.
Dodajte suhe sastojke mokrim i miješajte dok se ne sjedine. Ohladite tijesto 30 minuta.
Zagrijte pećnicu na 175°C. Obložite lim za pečenje papirom za pečenje i stavite ga sa strane.
Uzmite otprilike žlicu tijesta za kekse i postavite na pripremljeni lim za pečenje, te držite razmak između keksiju oko sedam cm.
Pecite 10-12 minuta ili dok rubovi ne postanu zlatno smeđi.
Izvadite iz pećnice i ostavite da se potpuno ohlade na limu za pečenje.
Dok se hlade, napravite glazuru od limuna tako što ćete u maloj zdjeli pomiješajte sve sastojke pjenjačom sve dok grudice ne nestanu. Glazura bi trebala biti prilično rijetka i tekuća. Ako je pregusta, možete dodati još mlijeka da je razrijedite. Vilicom ili žlicom prelijte glazuru preko svakog kolačića, piše Kitchen335.