KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Istarski ombolo s kobasicom i kupusom

| Autor: Glas Istre
(TasteAtlas)

(TasteAtlas)


Ombolo s kobasicom i kiselim kupusom jedno je od najprepoznatljivijih zimskih jela na istarskim stolovima. Jednostavno, zasitno i bogatog mirisa, savršeno je za hladne dane.

Sastojci (za 4 osobe)

  • 800 g ombola (svinjskog karea bez kosti)
  • 4 istarske kobasice
  • 800 g kiselog kupusa
  • 2 lista lovora
  • 5–6 zrna papra
  • 2 režnja češnjaka (opcijski)
  • Maslinovo ulje
  • Sol po potrebi
  • Voda ili bijelo vino za podlijevanje

Priprema

Kiseli kupus lagano isperite pod vodom ako je preslan. Stavite ga u lonac s lovorom i paprom, pa podlijte vodom toliko da tek prekrije kupus. Kuhajte 30–40 minuta na laganoj vatri, dok ne omekša.

Ombolo narežite na 2–3 cm debele komade. U većoj tavi zagrijte malo maslinova ulja. Najprije kratko zapečite ombolo sa svih strana kako bi uhvatio koricu, zatim dodajte kobasice. Po želji podlijte s malo bijelog vina ili vode. Poklopite i pirjajte oko 20 minuta, povremeno okrećući.

Kada je kupus gotov, ocijedite višak tekućine (ne u potpunosti) i dodajte ga u tavu uz meso. Sve zajedno kuhajte još 10–15 minuta na laganoj vatri kako bi se okusi proželi. Po potrebi dosolite.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Trenutno na cestama