KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: "Ženi me" piletina s njokima i špinatom

| Autor: M. Č.
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Ako volite recepte koji spajaju brzinu pripreme i dojam restoranskog jela, takozvana "Marry Me" piletina s njokima idealan je izbor.

Ova poznata kombinacija piletine, sušenih rajčica i kremastog umaka s parmezanom dobila je nadogradnju, pa tako u novom receptu mekani njoki i svježi špinat zaokružuju cijelo jelo u savršenu večeru iz jedne tave.

Sastojci (za 4 porcije)

  • 4 pileća filea (oko 110 g svaki)
  • 1½ žličica suhe talijanske mješavine začina
  • 1 žličica soli
  • ? šalice sjeckanih sušenih rajčica u ulju + 2 žlice ulja iz teglice
  • 3 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 1 šalica pilećeg temeljca
  • ¾ šalice vrhnja za kuhanje
  • 1 pakiranje (450 g) krumpirovih njoka
  • 1 pakiranje (140 g) svježeg špinata
  • ¼ šalice ribanog parmezana

Priprema

Pileće filee osušite i s obje strane pospite talijanskim začinom i solju.

U velikoj tavi zagrijte ulje iz sušenih rajčica na srednje jakoj vatri. Pecite piletinu s obje strane dok ne dobije zlatnu boju i ne bude pečena do kraja (oko 4 minute). Izvadite je na tanjur.

U istoj tavi dodajte nasjeckane sušene rajčice i češnjak te kratko propirjajte dok ne zamirišu. Ulijte temeljac i vrhnje, pustite da zavrije, zatim dodajte njoke. Kuhajte 2–3 minute, povremeno miješajući, dok umak ne postane gušći, a njoki mekani.

Umiješajte špinat, pustite da uvene, zatim dodajte parmezan i promiješajte dok se ne otopi. Ako je umak pregust, dodajte malo vode ili temeljca.

Narežite piletinu i vratite je u tavu na vrh njoka. Poslužite odmah, uz dodatni parmezan ili svježe mljeveni papar.

Savjet za pohranu

Ostatke možete čuvati u hladnjaku do tri dana. Prilikom podgrijavanja dodajte malo temeljca kako bi umak ponovno postao kremast.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Trenutno na cestama