KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Mesna štruca - jednostavan klasik

| Autor: Glas Istre
(Unsplash)

(Unsplash)


Sastojci

  • 700 g mljevenog mesa (mješavina svinjetine i junetine)
  • 2 jaja
  • 2 šnite starog kruha ili 4 žlice krušnih mrvica
  • 1 dl mlijeka
  • 1 glavica luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 žlica senfa
  • svježi peršin
  • sol, papar
  • ulje za pečenje

Za preljev:

  • 2 žlice kečapa ili pasirane rajčice
  • 1 žlica senfa

Priprema

Kruh namočite u mlijeku i pustite da omekša.

Luk sitno nasjeckajte i kratko popržite na malo ulja dok ne postane staklast.

U većoj posudi pomiješajte mljeveno meso, iscijedeni kruh, luk, sitno sjeckani češnjak, jaja, senf i nasjeckani peršin. Dobro posolite i popaprite.

Oblikujte štrucu i stavite je u nauljeni lim obložen papirom za pečenje.

Pomiješajte senf i kečap te premažite štrucu po vrhu.

Pecite na 180 °C oko 60 minuta, dok ne dobije lijepu zapečenu koricu.

Posluživanje

Mesna štruca izvrsno se slaže s pire krumpirom, pečenim povrćem ili palentom. Narezana na deblje ploške, može se poslužiti i hladna uz salatu ili u sendviču.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Trenutno na cestama