Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Kremasti kolač s jagodama i biskvitom

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Sezona je jagoda i najbolje ih je iskoristiti za pripremu sočnih kolača. Danas vam donosimo recept za kremasti kolač s jagodama i biskvitom

Sastojci za 12 porcija

  • 4 jaja
  • 100 g šećera
  • 12 žlica ulja
  • 100 ml mlijeka
  • 1 vanilin šećer
  • 0,5 limuna (samo kora)
  • 1 prašak za pecivo
  • 8 žlica glatkog brašna
  • 6 žlica oštrog brašna

Dodatno

  • 1 kg jagoda
  • šećer za posipanje po jagodama
  • 2 vrećice šlag pjene

Priprema

Jaja i šećer pjenasto umutite, a zatim im lagano dodajte ostale sastojke za biskvit. Smjesu izlijte u nauljeni pleh i pecite 25 minuta na 180°C.

Biskvit ohladite, a zatim preko njega poslažite jagode – prije toga ih operite i narežite na kolutiće. Jagode po želji malo pošećerite

Na vrh kolača preko jagoda nanesite dvije šlag pjene koje ste napravili prema uputama na vrećici. Kolač ohladite, narežite i poslužite.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter