Ilustracija (iStock)
Crème Brûlée, ukusni francuski desert, vuče korijene iz Francuske, a naziv se prevodi kao "spaljena krema".
Obično se sastoji od kremaste, lagano zaslađene smjese jaja s okusom vanilije prekrivene tankim slojem karameliziranog šećera.
Ova ukusna kombinacija nježne kreme i hrskavog sloja karamele popularan je desert diljem svijeta.
Ovaj brzi i jednostavni recept za crème brûlée posebno nam se svidio jer vam ne treba ni vrhnje ni skupa vanilija.
I nema potrebe za korištenjem plamenika za karamelizaciju šećera. Briljantno, zar ne?
Sladoled od vanilije sastoji se od sastojaka potrebnih za crème brûlée: vrhnje, mlijeko, šećer i aroma vanilije.
Za pripremu otopite sladoled u mikrovalnoj pećnici pa umiješajte žumanjak. Smjesu zatim izlijte u male zdjelice.
Zatim ih stavite u posudu za pečenje napunjenu vodom (voda bi trebala dosezati otprilike do polovice zdjelica) i ostavite u pećnici 40 do 50 minuta na 170 stupnjeva. Zatim gotovu kremu prekrijte prozirnom folijom i stavite u hladnjak na oko dva sata.
Prije posluživanja otopite šećer u tavi na srednjoj vatri i brzo prelijte u tankom sloju preko kreme.