KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Ukusan i lagan domaći sladoled od jagoda

| Autor: Šarlota Brnčić
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Sladoled će se napraviti brže i sigurnije ako se sastojci koji će se koristiti prije upotrebe stave u hladnjak.

Sastojci:

  • 250 grama svježih jagoda
  • 150 mililitara vode
  • 80 grama svijetlo smeđeg šećera

Priprema:

Operite i očistite jagode.

Narežite ih ili podijelite barem na pola.

Stavite ih u posudu blendera i miksajte, prvo malo po malo dodavajući hladnu vodu, a na kraju šećer, nastojeći da dobijete što homogeniju smjesu.

U ovom trenutku možete staviti smjesu u aparat za sladoled i raditi s njim navedeno vrijeme.

Za voćne sladolede preporučljivo je slijediti program “sorbet”, ako je dostupan.

Tko nema na raspolaganju aparat za sladoled, može probati sastojke pomiješati blenderom i dobivenu smjesu uliti u posudu prikladnu za zamrzavanje.

Sladoled je potrebno svakih pola sata snažno promiješati žlicom, kako se ne bi stvorile kocke leda.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter