KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Ružice od krumpira i slanine koje nestaju u tren oka

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (iStock)

Ilustracija (iStock)


Ovaj će recept zajamčeno biti hit na vašoj sljedećoj zabavi jer zasigurno nikada niste poslužili ovakav krumpir! Jer umjesto dosadnog pečenog krumpira, ovdje dolazi u lijepom obliku ruže i čvrsto omotan hrskavom slaninom.

Posut s malo parmezana i začinskim biljem, u ovom obliku je hrskav i sočan u isto vrijeme – i jednostavno nevjerojatno ukusan!

Sastojci (za 12 komada):

  • 1200 g krumpira
  • 4 žlice ulja
  • ružmarin, sol, papar
  • 120 g ribanog parmezana
  • 12 kriški slanine

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i namastite kalup za muffine s malo ulja.

Krumpir dobro operite i narežite na vrlo tanke ploške (cca. 2 mm) s pomoću rezača za povrće. Kriške osušite kuhinjskim papirom.

U većoj zdjeli pomiješajte 4 žlice ulja s malo ružmarina, soli i papra te u to dobro umiješajte krumpir.

Kriške krumpira podijelite na 12 dijelova. Zatim stavite te pojedinačne dijelove jedan do drugog, preklapajući ih, tako da svaka kriška uvijek bude 2/3 prekrivena sljedećom kriškom, stvarajući dugi niz.

Zatim svaki od ovih redova pospite s cca. 10 g (oko 1 žlica) parmezana u sredini duž svih kriški. Pripremite slaninu.

Sada pažljivo smotajte ploške krumpira s jednog kraja kako biste stvorili oblik ruže. Na kraju donji kraj gotove ružice od krumpira omotajte slaninom koja ga potom drži.

Zatim gotovu ružicu stavite u kalup za muffine i ponovite postupak za sve ostale ružice.

Kalp stavite u pećnicu i pecite oko 20 minuta dok sve lagano ne porumeni. Zatim pokrijte aluminijskom folijom i ponovno pecite 30 do 40 minuta dok krumpir ne bude pečen i hrskav izvana. Pažljivo žlicom izvadite iz kalupa i poslužite posipano s još malo parmezana i svježim začinskim biljem.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater