Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Lagana tjestenina s maslinama i parmezanom

| Autor: Novi list
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Obožavamo one recepte koji nisu komplicirani, ne traže sto i jedan sastojak te uz to prilikom njihove izrade nećemo napraviti kaos u kuhinji. Brzi, jednostavni, praktični i ukusni – može li bolje?

Može ako je u pitanju tjestenina – jer tjestenina je uvijek dobra ideja za ručak. Pogotovo ako je u pitanju pravi mediteranski recept. Ovaj vegetarijanski obrok je zdrav i brzo gotov.

Sastojci: 

  • 1 luk
  • 1 pakiranje tjestenine po izboru
  • Začini (bosiljak, peršin i/ili origano)
  • Sol
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 šalica maslina
  • Pakiranje cherry rajčica
  • Pasta od rajčice
  • Parmezan

Priprema: 

Ogulite i narežite luk. Operite rajčice i prepolovite ih. 

U lonac ulijte 500 ml vode te dodajte povrće i tjesteninu. Poklopite i skuhajte tjesteninu prema uputama. 

Kada voda provrije, dodajte začine, češnjak i 2-3 jušne žlice paste. Kuhajte pet minuta. 

Tjesteninu servirajte s parmezanom

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter