KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Savršeno osvježavajuća torta od malina i jogurta

| Autor: Glas Istre
(Foto: iStock)

(Foto: iStock)


Predivno osvježavajući, nevjerojatno voćni i živopisan, ovaj recept za jednostavnu tortu od malina idealan je za nadolazeće sunčane dane.

No, nije samo okus ove ljetne poslastice potpuno očaravajući. Ni priprema ne može biti jednostavnija: za uživanje u ovom desertu nisu vam potrebni brašno ni jaja, a ne morate imati ni pećnicu na raspolaganju.

Pametno složena i ohlađena u hladnjaku, ova torta od malina štedi znoj, struju i živce. I samo nekoliko sati nakon pripreme, vaše nepce može se veseliti vještoj igri okusa.

Sastojci:

Za podlogu:

200 g keksa s maslacem
125 g maslaca

Za kremu:

  • 100 grama jogurta
  • 100 grama krem sira
  • 300 ml vrhnja
  • 6 žlica šećera
  • 500 grama svježih malina, pasiranih
  • 125 grama svježih malina, cijelih
  • Korica i sok limuna
  • 10 listića želatine

Priprema:

Za pripremu stavite papir za pečenje na lim za tortu i na njega stavite zatvoreni rub kalupa. Kekse stavite u vrećicu za zamrzavanje, zatvorite i zdrobite valjkom za tijesto.

U loncu otopite maslac i dodajte razmrvljene kekse. Dobro izmiješajte i izlijte smjesu u kalup. Sve utisnite žlicom da dobijete ujednačenu podlogu i stavite u hladnjak na najmanje sat vremena.Istucite vrhnje dok ne postane čvrsto. Pasirajte maline. Jogurt, krem sir, šećer, koricu limuna i pasirane borovnice izmiksajte dok sve ne postane glatko i pažljivo umiješajte u kremu.

Želatinu namočite, ocijedite i otopite u toplom soku od limuna. Sada brzo umiješajte smjesu želatine u kremu od jogurta da se ne stvore grudice. Smjesu izlijte na ohlađenu podlogu od keksa i ostavite u hladnjaku najmanje šest sati, a najbolje preko noći. Ukrasite svježim malinama i poslužite ohlađeno iz hladnjaka.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater