KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Salata od kvinoje i šparoga

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Snimila Alessia Stelko)

Ilustracija (Snimila Alessia Stelko)


Ova ukusna i zadovoljavajuća salata je kombinacija pečenih šparoga, kuhane kvinoje, slanutka i feta sira, začinjenih jednostavnim preljevom od limuna i maslinovog ulja, prenosi index.hr.

Sastojci: 

  • 1 žličica maslinovog ulja
  • 450 gšparoga
  • 480 ml vode
  • 190 gsirove kvinoje
  • 2 češnja češnjaka, nasjeckana
  • 60 ml svježe iscijeđenog soka od limuna
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 konzerva slanutka, ocijeđenog i ispranog (400 g)
  • 3 mlada luka, tanko narezana
  • 70 g feta sira, izmrvljenog
  • ½ žličice soli
  • ¼ žličice svježe mljevenog papra
  • svježa metvica ili peršin, za dekoraciju

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 220°C i očistite šparoge.

Stavite šparoge na lim za pečenje i pomiješajte s 1 žličicom maslinovog ulja. Posolite i popaprite po ukusu.

Stavite u pećnicu i pecite 8-12 minuta ili dok ne omekšaju. Koliko dugo ih je potrebno peći će ovisiti o debljini šparoga.

Pečene šparoge ohladite pa narežite na komadiće duljine 2,5 cm i stavite na stranu.

Kvinoju premjestite u cjedilo i isperite pod mlazom hladne vode. Dobro ocijedite.

U malom loncu pomiješajte kvinoju s vodom. Pustite da zakuha na srednje jakoj vatri, a zatim smanjite vatru tako da blago ključa.

Kuhajte, otklopljeno, dok kvinoja ne upije svu vodu, otprilike 15 minuta. Pokrijte lonac i ostavite sa strane.

U velikoj posudi pomiješajte preostalo maslinovo ulje, sok od limuna i češnjak. Posolite i popaprite po ukusu, te dobro promiješajte.

Dodajte kuhanu kvinoju, slanutak, mladi luk i pečene šparoge u posudu s preljevom i nježno sve pomiješajte.

Prebacite u posudu za posluživanje i posipajte izmrvljenom fetom i svježim začinskim biljem, ako ga koristite.

Prilagodite začine i uživajte.

Dobar tek! 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini