KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Burgeri od piletine s haloumi sirom

| Autor: Sanda Milinković
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Ako se mučite s pronalaskom ideja za jednostavan obrok, ne tražite dalje jer imamo jedan prijedlog za čitavu obitelj! Riječ je o burgerima koji se sastoje od piletine i haloumi sira u koje možete dodati povrće, začine i umake po želji.

Sastojci:

  • 2 komada pilećih prsa
  • 1 čajna žlica ulja
  • 4 čajne žlice umaka po želji (idealno čili umaka)
  • ½ iscijeđenog limuna
  • 250 g bhaloumi sira izrezanog na 8 komada
  • kupus
  • zelena salata
  • po želji pomidor ili paprika
  • 2 čajne žlice majoneze
  • 4 čajne žlice humusa, tzatzikija ili kiselog vrhnja
  • burger peciva

Priprema:

Složite pileća prsa između dva komada papira za pečenje i stanjite ih valjkom za tijesto dok ne budu debljine otprilike 1 cm. Svaka pileća prsa prerežite na dva jednaka dijela.

Ako koristite tavu, zagrijte dvije tave na srednje jakoj vatri, a u jednu od njih dodajte ulje.

Na nauljenoj tavi pecite piletinu 3-4 minute sa svake strane dok ne bude pečena. Začinite piletinu, smanjite vatru, pokapajte čili umak i pola limunovog soka i pecite još 1-2 minute dok se umak ne reducira. Maknite piletinu s vatre.

Ako koristite fritezu na vrući zrak, zagrijte je na 180C 4 minute. Dodajte piletinu i pecite 12 minuta. Prelijte umakom od čilija i sokom od pola limuna i kuhajte još 1-2 minute dok se piletina ne skuha i dok se umak ne reducira. Izvadite piletinu i držite je na toplom.

Dok se piletina kuha, tostirajte peciva u suhoj tavi na 30 sekundi. Prebacite ih na tanjur.

Ako koristite fritezu, stavite peciva u fritezu 1-2 minute dok se ne zagriju. Povećajte temperaturu friteze na 200 C. Dodajte haloumi sir u košaricu friteze i pecite 10 minuta, okrećući ga napola, dok ne poprimi zlatnu boju.

Pomiješajte kupus s majonezom i preostalim limunovim sokom.

Žlicom stavite humus (ili umak po vašem izboru) u tostirana peciva, a zatim na vrh stavite salatu, piletinu s čilijem, haloumi i papriku. Prelijte s još malo čili umaka, dodajte komadiće kupusa, začinite i poklopite peciva.

Poslužite s dodatnim kupusom ili zelenom salatom, savjetuje BBCFood.

Ili pak slasnim krumpirićima!

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini