KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Kroketi od krumpira s mljevenim mesom

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Freepik)

Ilustracija (Freepik)


Danas vam donosimo jedan ukusni recept koji može poslužiti kao predjelo, jelo ili prilog.

Kroketi od krumpira s mljevenim mesom nisu teški za napraviti i oduzet će vam svega 30 minuta.

Možete poslužiti uz umak ili salatu po želji.

Sastojci za 4 porcije:

Krumpir:

  • 500g krumpira
  • 45g sira cheddar
  • ½ žličice soli
  • ½ žličice papra
  • ½ žličice češnjaka u prahu

Pljeskavice:

  • 400g mljevene junetine
  • ½ žličice soli
  • ½ žličice papra
  • ½ žličice češnjaka u prahu

Kroketi:

  • 4 kriške mozzarelle
  • 75g brašna
  • 2 jaja
  • 100g krušnih mrvica

Priprema:

Krumpir:

Svaki krumpir izrežite na 8 dijelova. Pržite krumpir dok ne postane lijep i zlatan, ali ne presuh. Prženi krumpir stavite u posudu, a zatim ga zgnječite gnječalicom dok ne postane glatko. Dodajte začine i nasjeckani sir cheddar. Pomiješajte pa stavite sa strane.

Pljeskavice:

Pomiješajte mljevenu govedinu sa začinima. Podijelite na 4 dijela, a zatim napravite goveđu pljeskavicu. Pržite goveđe pljeskavice dok obje strane ne postanu blago smeđe. Nakon što su goveđe pljeskavice pečene, odložite ih na rešetku za hlađenje kako biste uklonili višak ulja.

Kroketi:

Pire krumpir podijelite na 4 dijela. Poravnajte na ½ cm debljine. Na krumpir stavite goveđu pljeskavicu i krišku mozzarelle. Zatim zamotajte u krumpir i oblikujte kroket. Uvaljajte krokete u brašno zatim u jaja i krušne mrvice. Na tavi zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Krokete pržite dok ne postanu lijepi i zlatni. Nakon što su kroketi pečeni, upijte višak masnoće kuhinjskim papirom.

Dobar tek!

Izvor: IndexRecepti

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter