KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Piletina s rižom iz pećnice

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Danas vam donosimo ukusan recept koji možete pripremiti za cijelu obitelj.

Nema mnogo miješanja, kuhanja i stajanja nad štednjakom jer se većinu vremena piletina i riža peću u pećnici.

Ovako pripremljena riža ukusnija je, sočnija i hrskavija od klasičnog rižota.

Sastojci za 4 porcije:

  • 700 g pilećih zabataka i bataka
  • 2 glavice luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 mrkve
  • 1 crvena paprika
  • 300 g riže
  • peršin
  • sol
  • papar
  • maslinovo ulje

Priprema:

Piletinu začinite sa soli i paprom i stavite pržiti na zagrijano ulje. Piletinu pržite nekoliko minuta, dok sa svake strane ne dobije lijepu boju.

Meso izvadite i u posudu u kojoj se dinstala piletina, dodajte na sitno nasjeckan luk i češnjak. Posolite pa dodajte na kockice narezanu mrkvu i papriku. Dinstajte 10-tak minuta.

U vatrostalnu posudu stavite sirovu rižu, na rižu stavite meso i dinstano povrće. Zalijte temeljcem ili vodom i vinom da prekrije sve sastojke.

Piletinu s rižom stavite peći u pećnicu na 180 stupnjeva, 20-tak minuta. Gotovo jelo pospite peršinom.

Dobar tek!

Izvor: Mamin ručak

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter